Мер столиці Литви приїхав подивитися на відбудову ірпінського дитсадка "Радість" (ВІДЕО)

Мер столиці Литви приїхав подивитися на відбудову ірпінського дитсадка "Радість" (ВІДЕО)

Сьогодні, 22 березня, Надзвичайний і Повноважний Посол Литви Вальдемарас Сарапінас та міський голова Вільнюса Реміґіюс Шимашюс ознайомилися з ходом відбудови дитсадка "Радість" в Ірпені, будівництво якого повністю фінансує ця країна

Об этом сообщает Слон РУ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ITV".

Наразі на пошкодженому рашистами об’єкті тривають активні ремонтні роботи. Мер Ірпеня Олександр Маркушин поінформував:

Виділено три мільйони євро на ці ремонтні роботи. Їх повинно бути вдосталь, щоб завершити. Ставимо завдання завершити до 1 вересня. Але ще я поставив завдання, що до Дня Незалежності України ми повинні відкрити цей садок.

Повідомляється, що згідно нового проєкту, будівля дошкільного закладу буде мати три поверхи, а не два, як раніше. Крім того, будуть встановлені ліфти для інклюзії та вантажопідіймач.

Наразі там вже повністю завершені штукатурні роботи цокольного поверху, де розташоване укриття. Розпочали штукатурку стін першого і другого поверхів. Також починають мурувати нові стіни головного входу. Будівельники вже працюють над зведенням третього поверху.

Журналісти відзначили, що аби вкластися в зазначені терміни будівельні бригади працюють у дві зміни без вихідних.

Міський голова Ірпеня розповів:

Уряд Литви сам проводив тендерну процедуру, вони самі вибирали підрядну організацію, в «Prozorro» був тендер. Ірпінська міська рада здійснює технічний нагляд і з литовською стороною раз на два тижні проводимо робочі наради на цьому об’єкті

Мер Вільнюса Реміґіюс Шимашюс висловився:

Ми дуже раді, що змогли посприяти відновленню цього дитячого садочка. Звичайно, ми хочемо відбудувати його навіть кращим, ніж він був до цього. Розуміємо, що час дуже важливий. Ми дуже горді, що ви такі швидкі і що ми допомагаємо нашим українським друзям.

Нагадаємо, що дитячий фонд ООН – UNICEF виділив 4,8 мільйонів євро на відбудову Ірпінського ліцею №3.


Источник: ФИБ