Борт Віталій Петрович — Державний зрадник України

Борт Віталій Петрович — Державний зрадник України

Народний депутат України V, VI, VII та IX скликань.

Об этом сообщает Собеседник

Підтримка окупації частини території України та добровільна участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів.

У 2022 році вступив у новоутворену депутатську групу ПЗЖМ.

У 2020 році став одним із ініціаторів подання до Конституційного Суду щодо відповідності Конституції низки положень антикорупційного законодавства. 28 жовтня КСУ оприлюднив скандальне рішення, згідно з яким скасовується відповідальність за недостовірне декларування. Через рішення КСУ всі справи щодо недостовірного декларування мали бути закриті.

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії “Опозиційна платформа — За життя” номером 28 у списку як член партії. Член однойменної фракції. Член Комітету з питань бюджету.

16 січня 2014 року голосував за “диктаторські закони”. 14 квітня 2014 року на позачерговій сесії Макіївської міськради підтримав проведення референдуму про самовизначення Донецької області.

У 2014 році балотувався в цьому ж окрузі в Раду восьмого скликання як самовисуванець, але через російську окупацію вибори в окрузі не відбулися.

У 2012 році був обраний депутатом Верховної Ради за тим же округом від “Партії регіонів” як її член. Був головою підкомітету з питань трубопровідного транспорту Комітету з питань транспорту і зв’язку.

У 2010 році був серед депутатів, як підтримали пролонгацію перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Криму.

У 2007 та 2006 році був обраний до парламенту від “Партії регіонів” 168 та 105 номером у списку відповідно. Був членом партії.

У 5 скликанні був головою підкомітету з питань автомобільних доріг та дорожнього господарства Комітету з питань транспорту і зв’язку, у 6 скликанні — членом Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

З 2005 до 2006 року був менеджером та згодом — комерційним директором ТОВ Торговельно-маркетинговий дім “Ясинуватський машинобудівний завод”. До того працював торговельним агентом у комерційному підприємстві.

Закінчив Горлівську філію Донецького політехнічного інституту за спеціальністю “будівництво автомобільних шляхів та мостів”.

Кнопкодав. Фігурант антикорупційних розслідувань.

Дивитися джерело-доказ державної зради

Борт Віталій Петрович

chesno.org

Источник: Компромат