РФ стягує до кордонів з Україною літаки для підтримки нового наступу, - FT

Читать на русском

РФ стягує до кордонів з Україною літаки для підтримки нового наступу, — FT
РФ стягує до кордонів з Україною літаки для підтримки нового наступу, — FT

Західна розвідка повідомляє, що Росія накопичує літаки поблизу кордону з Україною.

Об этом сообщает Компромат

Про це повідомляє Financial Times.

Це свідчить про те, що РФ готується кинути у війну свої літаки та вертольоти, щоб підтримати наземний наступ, що захлинається.

За словами західних офіційних осіб, страх перед повітряною війною в Україні спонукав союзників зробити пріоритетом швидку доставку систем ППО та артилерійських боєприпасів до Києва, щоб відреагувати на зміну підходу РФ.

Розвіддані, передані союзникам по НАТО, показують, що Росія накопичує літаки та вертольоти неподалік кордону з Україною, за словами двох офіційних осіб, поінформованих про її утримання. У вівторок міністр оборони США Ллойд Остін підкреслив загрозу, яку становлять значні військово-повітряні сили Росії, що залишилися.

"Він дуже ясно дав зрозуміти, що в нас мало часу, щоб допомогти українцям підготуватися до наступу, і що вони мають досить специфічні потреби", — висловив іншу думку високопосадовець адміністрації США.

За його словами, російські сухопутні сили досить виснажені, тож це найкращий показник того, що вони перетворять наступ на повітряний бій.

Источник: Инсайдер