Оточення ТОП-керівника СБУ Артема Шила може бути пов’язане з Мураєвим — Лямець

Компанія, якою сьогодні володіє Олександр Скуратов, за даними Bihus.info водій начальник управління контррозвідувального захисту об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму СБУ Артема Шила, раніше належала співвласникам телеканалу Євгена Мураєва "Наш".

Об этом сообщает Проект РУ

Про це у соціальній мережі Facebook заявив блогер, журналіст та ексголовний редактор "Економічної правди" Сергій Лямець.

"Що об’єднує СБУ-шника Артема Шила, голову наглядової ради "Укроборонпрому" Тимофія Милованова та власника телеканалу "Наш" Євгена Мураєва? Минуло вже багато часу від часу виходу розслідування, а Шило досі займає свою посаду. У розслідуванні Bihus.info фігурує такий собі Олександр Скуратов. На Скуратова зареєстрована компанія "365 Студіо бар", що працює у новому салоні дружини Артема Шила. А ще на Скуратова, за даними Bihus.info, пізніше було оформлено будинок на 190 квадратних метрів під Києвом, (такі продавали по $200 тис.), автомобіль AUDI S6, на якому їздив Шило (зараз такий коштує $60 тис.), мерседес GLE 63 (коштують по $125 тисяч), сторізи в ньому записуватиме дружина Шила, і зрештою авто пізніше переоформлять напряму на Ірину Шило", — повідомляє журналіст.

За його словами, Олександр Скуратов також є директором у ТОВ "НП АСОШІЕЙТС", яка розташована за тією ж адресою, що і соціологічна компанія ексміністра економіки Тимофія Милованова.

"Ця компанія з мінімальними оборотами зареєстрована за адресою: Київ, вулиця Московська, 15, офіс 19. В цьому ж офісі зареєстрована компанія ТОВ "ГРАДУС РІСЕЧ". Її співвласником є… Милованов Тимофій Сергійович. Це той самий ексміністр економіки та керівник "Укроборонпрому". Зараз він очолює державне підприємство "Національний фонд інвестицій України". Фонд зараз керує… заарештованими державою "дочками" російських державних банків — "Промінвестбанку" та "Сбєрбанку Росії". Виходить, що Шило через свого водія дивним чином пов’язаний із Миловановим, який керує двома російськими державними банками?" — продовжує Сергій Лямець.

Ексголовний редактор "Економічної правди" наводить ще одне співпадіння: ТОВ "НП АСОШІЕЙТС" колись очолював Артем Нікіфоров, співзасновник телеканалу "НАШ".

"Артем — відомий телеведучий каналу "Наш", який зараз перебуває під санкціями РНБО. Артем також є одним з офіційних співвласників ТОВ "Наш 365″ — це та сама юридична особа, на яку був записаний телеканал "Наш". Каналом "Наш" володіє Євген Мураєв, а не Артем Нікіфоров. Щодо Євгена Мураєва, тут ситуація більш визначена. У листопаді 2022 року СБУ провела у нього обшук. Мураєву висунули підозру у державній зраді. Цитата: "за матеріалами слідчих СБУ, в ефірах підконтрольного Мураєву телеканалу "Наш" неодноразово поширювались наративи російської інформаційної пропаганди", — пояснює журналіст.

Надалі Сергій Лямець пропонує поєднати всіх фігурантів розслідування.

"Артем Шило — це високопосадовець у СБУ, він займається російським бізнесом в Україні. Його водій керує компанією, якою колись керував номінальний співвласник каналу "Наш". Телеканал "Наш" перебуває під санкціями РНБО. СБУ провела обшуки у власника телеканалу "Наш" та інкримінує тому держзраду. Адже саме СБУ від 2014 року опікувалася російським впливом. Але Служба — то не міфічний голем, який рухається сам по собі. Це конкретні люди, які рухають процеси. Один з таких людей — фігурант розслідування Bihus.info Артем Шило, що досі перебуває на посаді", — резюмує Сергія Лямець.


Источник: Компромат