Қапта 48 кг қант бар. тосан дайындау үшін барлығы қанттың алтыдан бір бөлігі сусын ??айындау үшін барлық қанттың сегізден бір бөлігі пайдаланады қапта канша кг қант қалды

?айындау үшін барлық қанттың сегізден бір бөлігі пайдаланады қапта канша кг қант қалды

  • 08-08-2007 11:52
  • Просмотры: 32
Ответы ( 1 )
ЕЛЕНА ГОРОЖАНСКАЯ
+1
08-08-2007 19:15

Тест №1 4 сыныпқа арналған жұмыс1.270000 см неше квадрат метр болады.а) 27 000 м ә) 2700 м б) 270м в) 27 м2. Ауданның ең кіші өлшем бірлігін көрсет.а) дм ә) га б) а в) мм3.Қай сан 34404 санынан 400-ге кем?а) 34004 ә)34000 б) 304044. 5 тоннада неше центнер бар?а) 500 ц ә) 50ц б) 5000 ц5. х- 540= 460 теңдеуіндегі белгісіздің мәнін тап.а) 900 ә) 1000 б) 806. Жая жүргінші 4 сағатта 16 км жүрді. Оның жылдамдығы нешеге тең.а) 12 кмсағ ә) 4 кмсағ б) 4 км7.Велосипедші 18 кмсағ жылдамдықпен 72 км жүрді. Осы уақыт ішінде пойыз 80 км жүрді. Пойыздың жылдамдығы қандай?а) 20 км ә) 20кмсағ б) 10 кмсағ8. 480 центнерде неше килограмм бар?а) 4800кг ә) 48000кг б) 480000 кг в) 48 кг9. 9 минутта неше секунд бар?а) 900с ә) 560 с б) 540с10. 3 кг шығу үшін 6 тоннадан нешені азайту керек?а) 3 т ә) 5 т97 кг б) 5 т 7 ц в) 5 т 997кг11. Баласы 1956 жылы дүниеге келген. Ол әкесінен 26 жас кіші. Әкесі қай жылы дүниеге келген?а)1982 ж ә) 1930 ж б) 1992 ж12. Дециметрдің жартысында неше сантиметр бар?а) 2 см ә) 5 см б) 10 см13.Адам 5 км сағ жылдамдықпен жүріп келеді. 45 км жерді ол неше сағатта жүріп өтеді?а) 5 сағат ә) 220 км б) 9 сағ14. а* 6 өрнегінің мәнін тап, мұндағы а =3007а) 18042 ә) 2849 б) 425115.Қант салынған қаптан 12 кг қант алынды, ол бүкіл қанттың бестен бір бөлігін құрайды. Қапта неше килограмм қант қалды?а) 50кг,100кг ә) 72 кг,23кг б)60кг,48 кг Тест №1 4 сыныпҮш таңбалы сандарға бөлу және көбейту.Екі жүз алты мың төрт санын тап.а) 260040 б) 206004 в) 26400 г) 2600042. 4 бірлік 2 дәрежеден, 8 бірлік 3 дәрежеден және 6 бірліу 6 дәрежеден тұратын санды көрсет.а) 60480 б) 40806 в) 60840 г) 6004803. 1670070 санындағы 2 клстың ең үлкен саны қайсы?а) 70 б) 167 в)1670 г) 6704.Ең үлкен сан қайсы? а) 302570 б) 302750 в) 320570 г) 320705 5. Ең кіші сан қайсы?а) 40091 б) 400091 в)400019 г)904016. 712: 300- дің қалдығы нешеге тең?а) 12 б) 112 в) 412 г) 27. 1ц 50 кг-нан қанша есе көп?а) 2 есе б) 20есе в) 4 есе г) 100 есе8.Бақша тік төртбұрыш қалыпты, оның ұзындығы 1200м, ені 500м. Бақ қоршалған. Қоршаудың ұзындығы қандай?а) 1700м б) 600000 м в) 2200м г) 3400м9. Қай өрнектің мәні 320-ға тең?а)679070:763 б) 130540:428 в) 98946:478 г) 175040:54710. 1 км-дің ширек бөлігі нешеге тең?а) 200м б) 20ц в) 250м г) 2000 дм11.Берілген теңдік а-ның қандай мәнінде тура болады?А* 8 +900:9= 116?а) 128 б) 2 в) 4 г)2712.Ең үлкен үш таңбалы және ең үлкен екі таңбалы санның айырмасын ең үлкен бір таңбалыға бөл.а) 100 б) 10 в) 9 г) 9013. Нұрлан 5 кітап, Әлия да сондай 7 кітап сатып алды. Нұлан 240 теңге аз төледі. Олар өз кітаптарына барлығы қанша ақша төледі?а) 5+7= 12 б) 7-5 =2 в) 7-5 2 120*7= 840 г)7-5  = 2 120*7  = 840 240: 12= 20 240:2 = 120 240:2 120 600+840 = 1440 240: 2  = 120 12*20= 240 120 *2 =240 120*5 600 120*5= 600 14. Қабырғалары 8 см-ге тең кубтың көлемі неге тең?а) 24 см б) 512 см в) 512 см г) 128 см15. Үшбұрыштың периметрін табуға арналған формуланы көрсет.а) Р= (а+в) *2 б) р = а *в в) р = а+в+с+в г) р  = а+в+с