Шмигаль доручив міністерствам підрахувати завдані Росією збитки

шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів нараду з з Мін’юстом, Мінінфраструктури та Мінреінтеграції, під час якої доручив підрахувати збитки, яких війною Росія завдала Україні.

"Росія повинна відшкодувати всі збитки завдані війною. Координуємо роботу, щоб це було невідворотнім для агресора. Під час наради заслухав інформацію щодо структури та класифікації заподіяної шкоди, яка буде запропонована міжнародним партнерам", – повідомив Шмигаль.

За його словами, у пріоритеті – людиноцентричний підхід, тому завданням є максимально врахувати всі можливі втрати кожного громадянина. У полі зору також збитки економіки, людського капіталу, підприємств, як на рівні держави, так і на рівні громад, додав прем’єр.

"Обговорили функціонування та наповнення відповідних реєстрів. Усі дані фіксуються різними органами та будуть взаємодіяти з Міжнародним реєстром збитків, який був створений у травні на саміті Ради Європи. За підсумками наради дав необхідні доручення відповідальним міністерствам. Змусимо Росію за все заплатити", – підсумував Шмигаль.