БЕБ забезпечило відшкодування завданих державі збитків на 48 млн грн

БЕБ забезпечило відшкодування завданих державі збитків на 48 млн грн

Бюро економічної безпеки України забезпечило відшкодування завданих державі збитків в розмірі майже 48 млн₴

Збитки були заподіяні заступником директора металообробного підприємства у період з 2021 по 2023 рік. Службова особа умисно здійснювала підміну номенклатури товару для завищення податкового кредиту підприємства. Такі дії призвели до ухилення від сплати податків та фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Детективи БЕБ повідомили про підозру службовій особі за ч. 3 ст. 212 КК України. Підозрюваний свою вину в інкримінованому злочині визнав повністю, заподіяні державі збитки у розмірі понад 46 млн грн та штрафні санкції – понад 1 млн грн відшкодовано.

Матеріали кримінального провадження направлено до Офісу Генерального прокурора для подальшого скерування до суду із клопотанням про звільнення на підставі ч. 4 ст. 212 КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків) здійснювали детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів до Офісу Генерального прокурора.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело