На Сумщині настоятель храму шпигував для ФСБ

Читать на русском

На Сумщині настоятель храму шпигував для ФСБ
На Сумщині настоятель храму шпигував для ФСБ

На Сумщині в Шосткинському районі затримали настоятеля храму УПЦ (МП), який збирав для ФСБ розвіддані. Про це повідомляє СБУ.

Об этом сообщает Устав ГРУПП

Настоятель намагався виявити місця базування командних пунктів і складів з артилерійським озброєнням ЗСУ. Для цього об’їжджав прикордонну місцевість та приховано здійснював фото- і відеофіксацію українських об’єктів.

Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для проведення прицільних ракетних та масованих артилерійських ударів по регіону, а також здійснення диверсійних вилазок. Крім того, російський агент збирав персональні дані керівників місцевих органів влади та правоохоронців.

Протоієрей був завербований кадровим співробітником управління фсб по Брянській області у вересні минулого року. У поле зору російської спецслужби потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював серед оточуючих. Для комунікації з агресором використовував анонімні месенджери, а зібрану інформацію передавав у вигляді текстових повідомлень та медіафайлів з прив’язкою до місцевості. Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК.

368.media

Источник: Руспрес