Оточення Медведчука оформило будівельний бізнес у Києві на підставну особу. ВIДЕО

фото,медведчук,рейтерс

Оточення колишнього нардепа Віктора Медведчука записало на підставну особу частки в кількох київських компаніях з активами на сотні мільйонів гривень.

Об этом сообщает VTimes


Йдеться про 62-річну Ольгу Куць зі Львова, яку у державному реєстрі вказали бенефіціаркою низки фірм, що володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві, з’ясували журналісти Bihus.Info.

Зокрема, Куць є кінцевою бенефіціаркою компанії "Істбуд", на яку оформлено майже гектар землі на бульварі Дружби народів з цільовим призначення "для будівництва готельно-офісного будинку" орієнтовною вартістю 160 мільйонів гривень.

Куць також вказана бенефіціаркою фірми "Таун Ленд Компані" – замовниці будівництва житлового комплексу "Поетика" в Києві. На фірму зараз оформлені недобуди (в реєстрі нерухомості так і вказано: компанія володіє низкою об’єктів незавершеного будівництва за адресою, де зводять ЖК).

Ця жінка також є співвласницею компанії "Промтек", у розпорядженні якої перебуває понад гектар землі на київській Борщагівці – під будівництво культурно-розважального комплексу.

Компанії, у яких Куць значиться власницею найбільших часток, виявилися пов’язаними з будівельним бізнесом обраного від "ОПЗЖ" нардепа Вадима Столара. За даними журналістів, частку у бізнесі Столара у 2020-му придбали Віктор Медведчук та його близький соратник, а нині екснардеп-втікач Тарас Козак. Безпосередньо Медведчук і Козак серед офіційних партнерів Столара так і не з’явилися, але саме тоді співвласницею згаданих компаній стала Ольга Куць.

Тож, журналісти припустили, що за Куць насправді може ховатися саме оточення Медведчука, приховуючи цінні активи від можливих арештів.

Сама Ольга Куць розповіла, що раніше вона працювала в кількох львівських фірмах, пов’язаних з родиною Тараса Козака. Жінка також визнала, що не є реальною власницею київських компаній, а просто підписала довіреність на своє ім’я, працюючи на підприємстві брата Козака.

Також Куць заявила, що не отримувала і не отримує ніяких коштів від діяльності цих фірм і залюбки позбулася б цих активів "прямо сьогодні". Однак, за словами жінки, правоохоронці до неї ще не зверталися.

Як повідомлялося, раніше журналісти зясували, що бізнес-партнер очільника Офісу президента Андрія Єрмака Артем Колюбаєв з 2019 року почав активно входити в пов’язані зі Столаром та Медведчуком компанії в якості співзасновника. Цікаво, що причетним він був і до діяльності згаданої вище "Таун Ленд Компані", бенефіціаркою якої значиться Куць.

Источник: News RU