ЗСУ за добу відбили 100 ворожих атак, у Росії триває прихована мобілізація, - Генштаб

Читать на русском

ЗСУ за добу відбили 100 ворожих атак, у Росії триває прихована мобілізація, — Генштаб
ЗСУ за добу відбили 100 ворожих атак, у Росії триває прихована мобілізація, — Генштаб

Україна вже пережила рік повномасштабної війни, розпочатої Росією. Сьогодні армія країни-агресора зосереджується на наступальних діях на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах, окупанти продовжують тероризувати українців на тимчасово захоплених територіях.

Об этом сообщает Компромат Групп

Наші захисники дають потужну відсіч ворогові: напередодні вони відбили близько ста його атак на вказаних ділянках фронту, завдали нових втрат. Про військову ситуацію розповів Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні на 366-ту добу російського вторгнення.

Минулої доби окупанти завдали 10 ракетних і 31 авіаційного удару, здійснили понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок цих злочинних дій постраждали цивільні об’єкти на Харківщині та Херсонщині. Є загиблі та поранені серед мирного населення.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Агресор з мінометів та артилерії обстріляв н. п. Сеньківка, Єлине, Медведівка, Леонівка, Михальчина Слобода Чернігівської області; Сопіч, Коренок, Гірки, Рижівка, Іскрисківщина, Волфіно, Олексіївка, Водологи, Запсілля, Миропілля – Сумський; понад 22 райони населених пунктів на Харківщині – Червоної Зорі, Ветеринарного, Стрілечтя, Лук’янців, Вовчанських Хуторів, Землянок, Устинівки, Бологівки та Червоного Першого. Також ЗС РФ завдали удару силами армійської авіації поблизу Дворічної та Огурцово.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти провели безуспішні наступальні дії біля Стельмахівки, Діброви, Білогорівки, Федорівки та Роздолівки. Водночас обстріляли понад 20 районів зв. п., зокрема Гряниківки, Сінківки, Куп’янська та Табаївки Харківської області; Новоселовського, Стельмахівки, Макіївки, Ямполя, Невського, Діброви та Білогорівки на Луганщині; Григорівки, Спірного, Берестового, Роздолівки та Федорівки Донецької області. Вони завдали авіаударів неподалік Гряниківки, Котлярівки, Крохмального на Харківщині, Серебрянського лісництва та Білогорівки на Луганщині. Також постраждали Спірне, село Сакко та Ванцетті на Донеччині. На напрямку загарбники застосували шість боєприпасів типу "Ланцет".

На Бахмутському напрямі російська армія провела кілька безуспішних наступальних дій у районах Берхівки, Бахмута, Залізнянського, Іванівського, Часового Яру, Диліївки та Василівки. Обстріли зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема Залізнянське, Берхівка, Бахмут, Годин Яр, Іванівське, Курдюмівка, Майорськ, Північне, Іванопілля та Красногорівка Донецької області.

ЗСУ за добу відбили 100 ворожих атак, у Росії триває прихована мобілізація: Генштаб розповів про ситуацію в річницю війни

На Авдіївському та Шахтарському напрямках відзначені безуспішні наступальні дії ворога поблизу Водяного, Невельського, Новомихайлівки та Пречистівки. Під артилерійські обстріли потрапили близько 25 населених пунктів, серед яких Новобахмутівка, Авдіївка, Бердичі, Орлівка, Першотравневе, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Вугледар та Пречистівка.

На Запорізькому напрямку вогневий вплив зазнали районів понад 25 н. п., зокрема, Времівка, Новопіль Донецької області; Зелене Поле, Ольгівське, Полтавка, Чарівне, Новоданилівка, Оріхів, Кам’янське, Лук’янівське, Степногірськ, Павлівське – Запорізькій, а також Марганець, Червоногригорівка та Нікополь на Дніпропетровщині.

На Херсонському напрямку від артилерії російських окупаційних військ постраждали Михайлівка, Гаврилівка, Берислав, Веселе, Одрадокам’янка, Миколаївка, Кринки, Новотягинка, Херсон та Зимівник Херсонської області, а загалом райони понад 30 населених пунктів.

З метою поповнення масштабних втрат у живій силі ворог продовжує приховану мобілізацію до. Зокрема, у регіонах Кавказу продовжується активна примусова мобілізація чоловіків призовного віку. Їй підлягають усі чоловіки незалежно від стану здоров’я та бажання воювати. Велика кількість "мобіків" – це громадяни, які відбувають або відбувають покарання у пенітенціарних установах. Ув’язнених звільняють за умови добровільної участі у бойових діях на території України.

У деяких районах тимчасово окупованих територій Луганської області мобільні оператори відключили доступ до мережі інтернет з метою перешкоджання передачі даних про дії російських окупаційних військ та боротьбу з патріотично налаштованим Україною населенням. Відключення інтернету має відбутися на всіх захоплених територіях Луганської області.

Протягом 23 лютого авіація Сил оборони завдала 17 ударів по районах зосередження окупантів, а також чотири – на позиції їх зенітно-ракетних комплексів. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили три райони зосередження живої сили ворога, склад боєприпасів, склад пально-мастильних матеріалів та один інший важливий об’єкт ЗС РФ.

Источник: Политика РУ